Deze maand – april

by

Een wat korte(re) lijst deze keer, ik was nogal druk met research en lezen voor mijn studie. Over de films die ik tijdens het IN-EDIT muziekdocumentairefestival zag, volgt nog een aparte post!

Gelezen – Online

Pamela Rooke, punk rock fashion icon known as Jordan, dies aged 66

Burgemeester Groningen schaamt zich voor Ter Apel: ‘Ons eigen Lampedusa’ En terecht.

Grote zorgen om wegblijvende studenten na corona: ‘Ze zijn de verbinding met elkaar en hun studie verloren’ Of ze realiseren zich dat de “oude” manier van doen super outdated is, en dat het een stuk efficiënter kan allemaal?

VK gaat asielzoekers naar Rwanda sturen in afwachting aanvraag Is dit legaal, en zo ja, waarom?

WeHo Political Donor Ed Buck Gets 30 Years for Drug Poisonings “Drug poisonings”, ja, zo kun je het noemen, ja. NB: wees voorzichtig met je in deze horror verdiepen, ik ben helaas wel wat gewend, maar dit is echt op elk niveau een afschuwelijk verhaal;

Garden Visit: The University of California Botanical Garden at Berkeley

GGGOLDDD: ‘Niet het slachtoffer, maar de dader moet de schaamte voelen’ DIT.

Tegemoetkomingsregeling gymslachtoffers grensoverschrijdend gedrag aangepast Dat is allicht… iets;

Musicians want us to pay closer attention at gigs. Let’s do them the courtesy En als je dat te veel moeite vindt, dan zet je lekker Spotify of een stream van een concert op in je eigen woonkamer. Kun je het krat bier naast je hebben, hoef je ook niet de hele tijd heen en weer te lopen;

The Number of Homeless Men Dying in L.A. Has Exploded Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat het feit dat het in Californië lekker weer is, ook een (uiteraard uiterst walgelijke) reden is geweest voor het feit dat fatsoenlijke hulp voor mensen die dakloos zijn, slecht van de grond komt: was het er kouder geweest, dan zouden er meer mensen op straat sterven, wat dan als “overlast” ervaren wordt, waarna de druk om hulp toeneemt. Ja, dit is bleake shit. Ben benieuwd of nu er inderdaad heel veel meer mensen op straat sterven, er eindelijk eens schot in de zaak komt. Ik vrees het ergste;

Comedian Rebecca Corry on Why the Louis C.K. Sexual Harassment Story is Finally Becoming Part of Her Act Quote: “”This bullshit about the predators being the ones who get canceled is a cute idea, but not true,” says the comic, whose story has come back into focus in light of C.K.’s shocking Grammy win”.

Niet verrassend: The gender biases that shape our brains

Al helemaal niet verrassend: Hondengedrag heeft vrijwel niets met ras te maken, blijkt uit studie

Waarom moslims afwillen van de naam Suikerfeest. ‘Noem het beestje bij de naam’ Quote van Utrechtse moskeevoorzitter Yucel Aydemir: “Kerst noem je niet het bomenfeest, en Pasen is geen eierfeest of haasfeest. Wij vieren het einde van de ramadan. Noem het ook zo, noem het beestje bij de naam.”

Geluisterd – Muziek
The Bangles – Be With You (Video Version)

Robbie Williams – Lovelight

Geluisterd – Podcasts
VPRO 3voor12 presenteert podcastserie Blauwe M&M’s: “VPRO 3voor12 en NPO 3FM vertellen in Blauwe M&M’s de beste en de meest juicy backstage-verhalen uit de muziekindustrie. In zeven thematische afleveringen hoor je over de wonderlijke wensen van wereldartiesten, de meest megalomane producties én wie de drugs regelt, verteld door de mensen die er direct mee te maken hebben. De eerste vier afleveringen staan nu online”.

Gezien – Films en documentaires
The Andy Warhol Diaries (Netflix)

Gezien – TV en Youtube

Niets wat van belang was, blijkbaar.

Diverse leutigheden
Randy van Merwijk is de grootste HEMA-fan van Nederland: ‘Mijn verzameling is nooit compleet’

4