Deze maand – augustus

by

Gelezen – Online

Dan Aykroyd and John Landis: how we made The Blues Brothers

Mijn favoriete nieuwe kunstwerk, waar ik graag naast zou zitten in de wachtkamer: de Homunculus Loxodontus

Nederlandse make-up artist Ellis Faas overleden op 58-jarige leeftijd

Waarom sommige Nederlanders maar een half pensioen krijgen. Een schandalige dwaling van het recht wat mij betreft, waar echt al wel jaren geleden iets aan gedaan had kunnen én moeten worden.

In het kader van “Ook dit jaar ga ik niet naar Lowlands : Een ode aan het Lowlands-bandje

Why a Local Art Org Is Trying to Save a Nondescript Hollywood Dry Cleaner from Demolition

Het zal ook eens niet: Roller Skating Isn’t Having a ‘Resurgence’ “The hobby has gone viral during quarantine, but L.A.’s Black roller dancers have been gracefully gliding around the city for decades”;

Misschien wordt het eens tijd om kindacteurs collectief door CGI te vervangen: Showbiz Kids die op hun vijftiende afgedankt worden

Escape Into Cottagecore, Calming Ethos for Our Febrile Moment. “Small animals, calico tea cozies and not a lot of men”. Klinkt goed!

How to move your elephant during a pandemic. Na decennia gevangenschap en ellende werd olifant Mara van Argentinië naar Brazilië vervoerd om daar eindelijk in vrijheid te leven. Dat had wat voeten in de aarde. Voor wie graag wil weten hoe het nu met haar gaat, hier een video van Mara en haar vriendin Rana, waarvan het vermoeden bestaat dat ze elkaar van vroeger kennen. Op datzelfde kanaal staan nog meer video’s van Mara in haar nieuwe woonomgeving.

In de categorie “Gek ok, maar er zijn grenzen”: Alexandra Grant, Keanu Reeves, and the perils of being the girlfriend of the internets boyfriend.

Het artikel The Buffer Zone: Looking beyond the nonprofit industrial complex legt precies uit waarom ik zo’n moeite heb met de nonprofit industrie.

Amid a Worsening Homelessness Crisis, Two Temporary Housing Options Are Ramping Down

Geluisterd – Muziek

Marc Almond – Tears Run Rings

Geluisterd – Podcasts

Geen

Gezien – Films en documentaires

Believer: “Dan Reynolds, zanger van Imagine Dragons en lid van de Mormoonse kerk, is bezorgd over de manier waarop zijn kerk met homoseksualiteit omgaat. Hij besluit dat het tijd is voor verandering”.

Depeche Mode: SPiRiTS In The Forest: “In de documentaire Depeche Mode: Spirits in the forest wordt de fancultuur van de band op een unieke manier gevangen. Geen hysterisch scheeuwende fans, maar mensen met buitengewone levens die op een diepe manier verbonden zijn met de muziek van Depech Mode. Fotograaf en regisseur Anton Corbijn maakte een eigenzinnige documentaire over een eigenzinnige band. Bandleden komen niet aan het woord en hoewel hij gebruik maakte van concertopnames, lijkt het geen moment echt om de band te draaien: alle focus ligt op de fans en hun verhalen”.

Mijn naam is Stefano Keizers: “Stefano Keizers is een mysterie. Deze Nederlandse cabaretier is veelvuldig op tv te zien, en iedere keer lijkt hij totaal iemand anders. In de aanloop naar zijn tweede theatershow volgt kersvers documentairemaker Lavinia Aronson (BNNVARA Academy) hem een jaar lang om te ontdekken wie de man achter de vele vermommingen nu echt is. Het werd een wilde rit”.

Gezien – TV en Youtube

Why “Friday” Was Made: “A deep dive into the bizarre and short-lived phenomenon of terrible tween tunes, and its unethical underbelly”.

The Mystery Behind The World’s Worst Fanfiction Met z’n allen: “Hi my name is Ebony Dark’ness Dementia Raven Way …”

I Made The Lirika Matoshi Strawberry Dress | Style Studio (P.S. I Made This)

How Neon Signs Are Made for Restaurants

Why this font is everywhere

Playing Dress Up || The Love Witch

Diverse leutigheden

3
2 Responses
 • Skyllias
  augustus 31, 2020

  Like

  • LP
   augustus 31, 2020

   <3!