Deze maand – december

by

Normaal gesproken maak ik aan het eind van het jaar een afsluitende post waarin ik het jaar in het algemeen en op mijn blog in het bijzonder doorneem. Dit jaar heb ik echter niets te melden, want iedereen zit zo’n beetje in hetzelfde schuitje, of zou in ieder geval in min of meer hetzelfde schuitje moeten zitten. Ook heb ik geen enorme inzichten of bemoedigende woorden te delen: ik zit sinds maart voornamelijk thuis, ben de hele wereld in het algemeen en deze pandemie in het bijzonder beyond schijtzat, en hoop vooral dat het met het vaccineren een beetje opschiet, zodat ik weer verder kan met mijn leven.

Ik ga wel, zoals elk jaar, offline mijn jaar evalueren met The Year Compas en het komende jaar “plannen” met Unravel Your Year.

Gelezen – Online

Dat werd hoog tijd: Excuses voor gedwongen sterilisatie transgenders, ‘het is zo denigrerend geweest’

Erfgoed van de Week | Sloppen en gangen. Weet ik eindelijk waar het woord sloppenwijk vandaan komt!

De circulaire tentoonstellingsbanken van Stadshout. “Nooit hout verspillen!” zegt TBK aka mijn moeder altijd en daar heeft zij helemaal gelijk in.

Therapists and Fans are Turning Against Instagram’s ‘Holistic Psychologist’ Dr. Nicole LePera. Er is niks mis met je eigen leven en (geestelijke) gezondheid in eigen hand nemen en proactief zijn, integendeel, maar sommige “self help/self empowerment” heeft mij te veel overeenkomsten met The Law of Attraction/”The Secret” (plus het bijbehorende victim blaming) en daar moeten we ons wat mij betreft echt verre van houden.

Not the Widow, Just the Ex-Wife. Mooi geschreven, heel verdrietig.

José Villarreal, Father of Manuel Villarreal, Father of Ursula Villarreal-Moura // Sulema Villarreal (née Treviño), Mother of Manuel Villarreal, Grandmother of Ursula Villarreal-Moura, kort verhaal van Ursula Villarreal-Moura.

Go Way Back kort verhaal van Kelsey Norris.

Geluisterd – Muziek

Alphabeat – Fascination

Henry Was – Between Lines (demo) Dat je ’s nachts dus niet kan slapen en dan gewoon even een nummer uit je mouw schudt. Magisch.

Geluisterd – Podcasts

De Machine

Gezien – Films en documentaires

Linda Ronstadt – The Sound of My Voice

A star is born, de Lady Gaga versie. Een duidelijk gevalletje “Caught in a bad romance”.

Gezien – TV en Youtube

starting a new sketchbook 🌱 / simple ideas for beginners 🌻

How To Embroider on a Photo

Billie Eilish: Same Interview, The Fourth Year | Vanity Fair

In the middle somewhat elevated Sylvie Guillem & Laurent Hilaire

Diverse leutigheden

Zo, dat was het wat mij betreft voor 2020. Ik wens iedereen een zo fijn mogelijke afsluitende weken van dit jaar. Ik ben, zoals altijd, op 3 januari weer terug!

7