Deze maand – februari

by

Hij was kort, hij was krachtig: de maand markeerde het absolute hoogtepunt van mijn zinecarrière. Op het blog van de special collections bibliotheek van het London College of Fashion werd een interview met mij geplaatst, wat u hier kunt lezen. Meer over mijn zines en ander creatieve activiteiten kunt u vinden op mijn verzamelsite LP in progress.

Zoals altijd, is wat ik deze maand aan boeken gelezen heb te vinden op mijn Goodreads. Spoiler: dat was deze maand helemaal niets, voornamelijk omdat de boeken waar ik nu in bezig ben erg zwaar en niet makkelijk mee te nemen zijn, en ik mijn meeste leeswerk in de trein doe. Volgende maand beter.

Gelezen – Online

The Search for Jackie Wallace. Een artikel waar ik per ongeluk op stuitte, maar dat mij niet loslaat. Over talent, beroemdheid, en het leven daarna. Niet vrolijk, wel meer dan uitstekend geschreven.

Tina Sosna blog. Voornamelijk foto’s, soms wat tekst. Een sfeerblog.

The Great Discontent, voor wie van long form interviews met kunstenaars over hun leven, ontwikkeling en proces houdt. En van mooie foto’s.

Today is not over yet van Alexandra Franzen. De blogpost voor die dagen (weken, maanden, jaren) dat je denkt: “Laat maar, het heeft allemaal toch geen zin, het is al [vul tijd in], het wordt niks meer.” Voor wie meer inspiratie wil, heeft Alexandra een aantal van haar posts samengevoegd en voorgelezen in het “Today is not over yet” mini audiobook, hier te beluisteren op Soundcloud.

Geluisterd – Muziek

Vanilla – Origin. Precies wat de beschrijving zegt: “‘Origin’ is a collection of seventeen instrumentals made over the past year built around a range of soul, jazz, funk and electronic samples”.

Geluisterd – Podcasts

Reply All podcast, aflevering over Livejournal. Truth is stranger than fiction. Nee, echt.

Gezien – Films en documentaires

Verlaten. Ingetogen en genuanceerde documentaire over verlaten worden door je partner, en hoe ontwrichtend dat kan zijn.

We Margiela. Van het begin tot het “einde”: de geschiedenis van modehuis Martin Margiela, verteld door iedereen die erbij was. Behalve Martin Margiela zelf natuurlijk. Over hoe een groepsproces ondanks de beste bedoelingen en inzet van iedereen toch spaak kan lopen.

Buying the Band. Met stip op 1 DE documentaire van deze maand. Zakenman heeft een jeuddroom: drummer worden van The Wild Romance, de oude begeleidingsband van Herman Brood en met de band weer een duurzame carrière in Europa opbouwen. Over jeugddromen, businessdenken, banddynamiek (rijmt niet voor niets op ziek), Nina Hagen en 44 auto’s. Echt, kijk deze docu.

Gezien – TV en Youtube

Lucy Moon, en dan met name deze video.

Conan Gray maakt muziek en video’s over zijn leven.

Cat Creature studeert aan de Rhode Island School of Design en maakt dagboekachtige video’s over haar leven.

DREAL “Respiration”. Een heel oude video waar ik nog steeds regelmatig dromen over heb. Briljante danser.

Ink Master – Meesters van de Lage Landen seizoen 2. Waar ze elkaar in de US versie nog wel eens (gescript) de huid vol willen schelden, zijn ze hier in Nederland gewoon ontzettend aardig. Gezellige dramavrije reality tv: het kan.

Diverse leutigheden

Het nieuwe V&A museum in Dundee. Het opent in september 2018 en het is EEN BOOT! Nou ja, het is een gebouw in de vorm van een boot. Nu houd ik niet zo van boten, maar dit is toch echt geweldig. Hier vindt u een drone video van het gebouw.

Google feud! Voor die lange wachtkameruren zonder boek.

Rachel Burke maakt (onder andere) kleding van lametta. Die kunt u zien op haar instagram en kopen in haar shop.

Volgende week woensdag uiteraard weer een post hier op Featured Mag! Tot dan!

0