Deze maand – Juni

by

Deze maand las ik volgens mijn Goodreads weer 1 boek uit: “Pitching Ideas: Make People Fall In Love With Your Ideas”, wat niet alleen ontzettend goed vormgegeven is, maar ook de principes van het pitchen in duidelijke stappen uiteenzet. Het boek gaat voornamelijk over het pitchen van ideeën in de creatieve sfeer, maar de technieken zijn ook perfect toe te passen bij bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek, of tijdens die afschuwelijke “Goh, wat doe jij eigenlijk?”-gesprekjes tijdens (netwerk)bijeenkomsten. Absolute aanrader!

Gelezen – Online

Iets wat ik nooit geloofde, totdat ik het zelf proefondervindelijk ervoer: How To Be More Productive by Working Less.

Alexa rapt en zingt met Engelse band Too Many T’s.

Waarom is er nog geen documentaire gemaakt over het leven van Marlene Danielle die ZEVENTIEN JAAR LANG in Cats heeft gestaan?

Een artikel over Alice Glass waarin zij – zich gesterkt voelend door de openheid van anderen in het kader van de #metoo beweging – ingaat op de details van haar vertrek bij Crystal Castles.

Soms is het goed om niet heel sociaal te zijn. #zegiktoch

Een man fotografeert jarenlang zijn vrouw in privésituaties. Nadat ze gescheiden zijn, gebruikt hij de foto’s voor een tentoonstelling – zonder haar toestemming. Over hoe “Maar het is kunst!” geen reden is om een gebrek aan toestemming te accepteren.

Geluisterd – Muziek

Geluisterd – Podcasts

Een podcastaflevering van The World in Words over de oorsprong en verdere ontwikkeling van het “pop punk accent”, ook wel bekend als “Dat geluid dat Tom DeLonge van Blink 182 produceert”.

In dezelfde podcastserie een aflevering over de vaak grote verschillen tussen het accent waarin zangers spreken en het accent waarin zangers zingen – en wanneer dit problematisch wordt.

Gezien – Films en documentaires

Hypnose bij buikpijn – het lijkt onzin, maar het is het niet.

Janis Joplin!

Emma Boelhouwer heeft het gevoel dat het niet opschiet met haar carrière en neemt contact op met een aantal van haar nu succesvolle oud klasgenoten. Een charmante documentaire waarvan mij vooral bijbleef hoe een van de succesvolle jongens in feite stelde dat iedereen succesvol kon zijn, omdat het te maken heeft met kansen grijpen en de juiste mensen kennen, en dat “iedereen wel iemand kent die iemand kent” – er totaal niet bij stilstaand dat dat in ZIJN wereld misschien wel zo is, maar in de levens van een heleboel andere mensen niet.

Documentaire over het leven en de carrière van Harry Jekkers, en de invloed die hij gehad heeft op zijn publiek.

Jimi Hendrix!

Jan Smeets is Mr. Pinkpop. Over het ontstaan van het festival en hoe hij nog steeds het festival runt.

Gezien – TV en Youtube

De Iraanse filmmaker en vluchteling Majid Adin maakte een nieuwe video bij Rocket Man van Elton John.

Diverse leutigheden

Een instrument gemaakt van Furby’s.

Why rappers love Grey Poupon.

0