Deze maand – september

by

Gelezen – Online

32e geboortedag van Tim Bergling 

Betaal je 15.000 euro collegegeld, vlieg je de halve wereld over en hoppa: ‘Honderden internationale studenten in Groningen beginnen dakloos aan studie’ Schandalige praktijken. Universiteiten zouden huisvesting moeten garanderen voor buitenlandse studenten, zeker in het eerste jaar, maar eigenlijk ook in latere jaren, want het blijkt sowieso al jaren enorm moeilijk voor met name buitenlandse studenten om een kamer te vinden omdat Nederlandse studenten blijkbaar geen buitenlandse student als huisgenoot willen. Verder zijn we een heel erg open en tolerant en internationaal gefocussed land hoor, echt waar. 

Geluisterd – Muziek

Chandelier – Sia (Too Many Zooz Cover ft. Joshua Gawel of Lucky Chops)

| unlock it x better off alone — dj victor [no jay park] |

Tame Impala – Say It Right (Nelly Furtado Cover) – BBC Radio1 Annie Mac Session

Satie: 3 Gymnopédies | ContraPoints Live

petals by glass orange (official music video)

Geluisterd – Podcasts

Geen

Gezien – Films en documentaires

Ik heb Back to the Future voor het eerst in jaren opnieuw gekeken en ik weet niet precies waarom, maar ik vond Doc plots een verpletterend tragische figuur. Ik kijk de film binnenkort nog een keer, eens kijken of ik tegenwoordig dingen zie die ik vroeger niet zag, of dat ik gewoon een beetje labiel was de dag dat ik de film keek.

Gezien – TV en Youtube

a legally blonde style analysis 🐕👙🛍

Legally Blonde: Elle Woods – The Philosophy of a Blonde

Henk & Louise Schiffmacher | My Life in Fashion | SUBTITLED | Interview

Meet the Beloved, Concert-Obsessed “Dancing Man” of L.A. | PBS Short Docs

Tame Impala’s Kevin Parker Breaks Down His Favorite Drum Sounds | Under the Influences | Pitchfork

Diverse leutigheden

Bierpinsel. Briljant. De Engelse wikipedia entry is wat vaag, maar aangezien ik stiekem best wel Duits kan lezen, even voor de duidelijkheid: de officiële naam van het gebouw was “Turmrestaurant Steglitz”, Torenrestaurant Steglitz, waarbij Steglitz de wijk is waar de toren staat. De architecten hadden een boom voor ogen, maar de buurtbewoners vonden het meer een kwast (“pinsel”). Een kwast waar je een biertje kon gaan drinken, dus vandaar “Bierpinsel”.

1