“Handlettering met krijt” workshop bij Dille & Kamille in Amsterdam

by

Op zaterdagmiddag 10 maart meldde ik me bij de Dille & Kamille winkel in Amsterdam voor een workshop Handlettering met krijt. In tegenstelling tot met het maken van zeep had ik met handlettering nauwelijks ervaring, en de laatste keer dat ik een krijtje in mijn handen had, zal tijdens mijn lagere schooltijd geweest zijn. Heel erg lang geleden dus. Daarnaast is tekenen, tot mijn zeer grote verdriet, niet mijn sterkste punt.

De workshop zou gegeven worden aan de grote tafel boven in de winkel, dus na een rondje winkel besloot ik maar vast plaats te nemen. Rianne, die de cursus zou gaan geven, kwam zich voorstellen en vertelde dat er nog 3 cursisten verwacht werden. Ik nam een kopje thee en een glas water: ik was er helemaal klaar voor!

Er lagen al een lei, een griffel, gewoon krijt en een krijtstift klaar.

Die laatste kan behalve op schoolbord ook op spiegels en glas gebruikt worden, klaar. Nadat de andere cursisten gearriveerd waren, gingen we aan de slag. Rianne legde uit dat we met verschillende vormen van krijt gingen werken, en liet zien wat voor effect je met de verschillende krijtvormen kunt bereiken, bijvoorbeeld meer of minder reliëf. En omdat je handlettering alleen leert door Heel Veel Oefenen, gingen we toen, juist, Heel Veel Oefenen.

En heel veel poetsdoekjes!

En net zoals de meeste dingen in het leven die er leuk en makkelijk uitzien, bleek handlettering, en dan specifiek met krijt, een flink stuk lastiger dan het lijkt. Gelukkig was de sfeer in ons groepje erg enthousiast en bemoedigend, en uiteindelijk wist ik niet alleen krijt in mijn haar te smeren, maar ook wat handlettering te produceren. Ik was dusdanig ingespannen bezig dat ik vergeten ben foto’s te maken van de lettertjes, wel heb ik een foto van een uiteindelijk geslaagde banner, met een misschien niet zo denderend gehandletterde, maar wel vanuit mijn tenen gemeende “Yay”:

Na afloop mochten de we lei en krijtstift mee naar huis nemen om daar verder te oefenen. Ik vond het erg leuk om eens iets écht helemaal nieuws te proberen en ga er ook zeker mee verder de komende tijd.

De workshop Handlettering met krijt wordt met enige regelmaat gehouden bij Dille & Kamille Amsterdam. Ik zag de aankondiging op het bord in de winkel zelf, maar de verschillende activiteiten staan ook hier op hun activiteitenpagina.

Links:
Dille & Kamille website
Instagram
Pinterest

Disclaimer: zoals op alle “En op pad!” posts is ook op deze post “zelf geboekt, zelf betaald, zelf enthousiast geworden, zelf geschreven”-van toepassing.

***

Volgende week woensdag is het weer tijd voor de maandelijkse round up post! Tot dan!

0