Tentoonstelling Viktor & Rolf: fashion artists 25 years

by

Afgelopen zondag reisde ik af naar Rotterdam om daar in de Kunsthal de tentoonstelling “Viktor & Rolf: fashion artist 25 years” te bekijken, die overigens nog tot 30 september aanstaande te zien is. Tevens is tot die tijd de documentaire “Viktor & Rolf: Because We’re Worth It” online te bekijken. Hieronder een kleine selectie van mijn favorieten:

Bedtime Story Collection, ready-to-wear herfst/winter 2005 – 2006

Dezelfde jurk als hierboven, maar dan in miniatuur op een speciaal voor deze tentoonstelling gemaakte pop die precies op het model lijkt die het kledingstuk oorspronkelijk geshowd heeft. Door de tentoonstellingsruimte heen stonden meerdere van deze kunstwerkjes.

Russian Doll Collection, haute couture herfst/winter 1999 – 2000. Alle kledingstukken die je hier ziet, werden over elkaar heen gedragen door model Maggie Rizer. Voor wie zich afvraagt hoe dat eruit ziet, is hier een 16 minuten video van de hele show.

Russian Doll Collection, vierde en vijfde preparaat.

Russian Doll Collection. zesde preparaat.

Russian Doll Collection, close up van het zevende preparaat.

Le Parfum, 1996. Het eerste, geurloze en bovendien niet te openen parfum.

Hyères Collectie.

Red Carpet Dressing Collection, haute couture herfst/winter 2014 – 2015. Gemaakt van, juist, echt red carpet.

Vagabonds Collection haute couture, herfst/winter 2016 -2017.

Vagabonds Collection haute couture, herfst/winter 2016 -2017.

Mocht je in de gelegenheid en/of buurt zijn, bezoek dan zeker deze tentoonstelling. En ja, het getekende behang dat u ziet is inderdaad te koop in de giftshop: 29,95 euro per vierkante meter.

0