Workshop Handlettering bij CREA

by

Elke zomer organiseert CREA meer dan 70 zomercursussen van één week, met op vrijdagavond een voorstelling of tentoonstelling van het werk dat je die week gedaan hebt. Een aantal jaar geleden heb ik al een cursus schrijven gedaan en een cursus screenprinten, dit jaar besloot ik voor een week handlettering te gaan. De cursus werd gegeven door Safia van Studio Saf, die – behalve dat ze zelf enorm goed kan handletteren – ook zeer enthousiast en stimulerend is, waardoor zelfs ik (een beginner met weinig aanleg) uiteindelijk een heus werkstuk heb weten af te maken. Hieronder een kleine fotoimpressie van de week:

De workshopmaterialentafel

Lichtbakken 2.0 zijn plat, dun en fel!

Mijn eerste pogingen in een serif lettertype

Boven het origineel, daaronder de met behulp van de lichtbak in kleur overgetrokken versie, en daarnaast een “zeehond” uit de losse pols – puur omdat het een woord is dat lekker “schrijft”

Oost-Indische inkt close up

Links wat opzetjes voor een groter werk, en rechts een “P.”, gemaakt voor een van de schrijfcursusdeelnemers die een verhaal geschreven had over, juist, iemand die P. heet

Het overzicht van onze tentoonstelling! \o/

Rechtsboven de mock up van mijn poster, rechtsonder en linksonder de schetsen en probeersels en dan linksboven mijn uiteindelijke poster waarin ik al het geleerde (serif, sans serif, lettertypes die vorm en inhoud combineren, en “losse” lettertypes) samengebracht heb.

Ik ga de komende tijd uiteraard verder met handlettering (en ja, ik heb ook al een lichtbak aangeschaft) en ben van plan om over een jaar mijn poster opnieuw te maken, om het verschil in vaardigheid te zien. Naar wat ik begrepen heb, wordt deze cursus volgend jaar weer gegeven bij CREA, ik kan hem van harte aanraden! Overigens geeft Safia door het jaar heen ook diverse workshops en korte cursussen.

Links:
Studio Saf
CREA

Disclaimer: zoals op alle “En op pad!” posts is ook op deze post “zelf geboekt, zelf betaald, zelf enthousiast geworden, zelf geschreven”-van toepassing.

0